Усе публікацыі
Ўнітарнае прадпрыемства "БелСтеклоПром" завяршыла мадэрнізацыю шклаварнай печы.
14.09.2020
14 верасня адбылося ўрачыстае адкрыццё мадэрнізаванай шклаварнай печы на прадпрыемстве "БелСтеклоПром". Магутнасць печы складзе 260 тон шкламасы за суткі. Мадэрнізацыя дазволіць павялічыць аб'ём вытворчасці, удасканаліць якасць і пашырыць асартымент выпускаемай прадукцыі, знізіць спажыванне прыроднага газу (эканомія складзе да 17%) і электраэнергіі, што адаб'ецца на прыбытковасці прадпрыемства.
У праект мадэрнізацыі ўкладзена больш за Br10 млн. Чакаецца, што ён акупіцца на працягу 4 гадоў.
Як распавяла генеральны дырэктар прадпрыемства Надзея Дубавец, шклаварная печ была запушчана ў верасні 2008 года. Спецыфіка вытворчага працэсу - у яго бесперапыннасці, што з часам адбілася на стане і магчымасцях абсталявання. Гэтую шклаварнай печ на прадпрыемстве называюць рэкардсменкай - яна адзіная з аналагаў на постсавецкай прасторы прапрацавала 12 гадоў. Чакаецца, што пасля перараджэння абноўленая печ адпрацуе мінімум столькі ж. У сярэднім вытворчая жыццё такога абсталявання складае 8-10 гадоў.
Мадэрнізацыя не кранула канструкцыі печы, акцэнт быў зроблены на больш эрганамічных матэрыялах вядомых вытворцаў, якія дазваляюць скараціць спажыванне энергарэсурсаў (электраэнергіі і газу). Матэрыялы пастаўлялі з Індыі, Балгарыі і Італіі.
На працягу ўсяго вытворчага цыклу прадугледжана некалькі ўзроўняў кантролю якасці, уключаючы прыборны, лазерны і чалавечы.
Увесь праект па мадэрнізацыі заняў два гады з моманту распрацоўкі дакументацыі і кансультацый, перамоваў з партнёрамі да запуску шкла. Праца печы была спыненая ў апошняй дэкадзе ліпеня, у першай дэкадзе верасня ізноў прыступілі да выпуску тары.
На прадпрыемстве тры тэхналагічныя лініі: дзве 10-секцыйныя, адна 8-секцыйныя, якая таксама мадэрнізуецца. Планы па яе запуску намечаны на 2021 год, што дасць магчымасць выпускаць шкляныя бутэлькі па новай тэхналогіі.
"Шкло - самая лепшая і экалагічная ўпакоўка. Карычневы колер шкла - найбольш аптымальны для разліву піва. Ён дазваляе бурштынавыя напою больш захоўваць свае смакавыя якасці і іншыя характарыстыкі, не адбываецца акісленне прадукту. Яно захоўвае такія паказчыкі, як адразу пасля разліву", - распавяла надзея Дубавец.
Прадпрыемства "БелСтеклоПром" з'яўляецца рэзідэнтам свабоднай эканамічнай зоны "Гомель-Ратон" і спецыялізуецца на вытворчасці шкляной бутэлькі ў прэміум-сегменце. Пры вытворчасці тары выкарыстоўваюцца выключна высакаякаснае сыравіну і сучасныя тэхналогіі. "БелСтеклоПром" валодае значным вытворчым патэнцыялам. У тэхналагічным працэсе задзейнічана абсталяванне з Германіі, Італіі і ЗША.
"БелСтеклоПром" у асноўным арыентавана на вытворцаў піва як унутры Беларусі, так і за яе межамі. У ліку пастаянных імпарцёраў - вядучыя піваварныя кампаніі Нямеччыны, Украіны, Чэхіі, Польшчы, Фінляндыі, Літвы і Эстоніі. Самая далёкая кропка экспартных паставак - Туркменістан. Да пандэміі короновируса на экспарт сыходзіла каля 37%, у сувязі з прынятымі асобнымі краінамі карантыннымі мерамі адгрузкі скараціліся практычна ўдвая. У планах прадпрыемства не толькі вярнуцца на ранейшы ўзровень экспарту, але і павысіць яго.
Крыніца фота БЕЛТА
У праект мадэрнізацыі ўкладзена больш за Br10 млн. Чакаецца, што ён акупіцца на працягу 4 гадоў.
Як распавяла генеральны дырэктар прадпрыемства Надзея Дубавец, шклаварная печ была запушчана ў верасні 2008 года. Спецыфіка вытворчага працэсу - у яго бесперапыннасці, што з часам адбілася на стане і магчымасцях абсталявання. Гэтую шклаварнай печ на прадпрыемстве называюць рэкардсменкай - яна адзіная з аналагаў на постсавецкай прасторы прапрацавала 12 гадоў. Чакаецца, што пасля перараджэння абноўленая печ адпрацуе мінімум столькі ж. У сярэднім вытворчая жыццё такога абсталявання складае 8-10 гадоў.
Мадэрнізацыя не кранула канструкцыі печы, акцэнт быў зроблены на больш эрганамічных матэрыялах вядомых вытворцаў, якія дазваляюць скараціць спажыванне энергарэсурсаў (электраэнергіі і газу). Матэрыялы пастаўлялі з Індыі, Балгарыі і Італіі.
На працягу ўсяго вытворчага цыклу прадугледжана некалькі ўзроўняў кантролю якасці, уключаючы прыборны, лазерны і чалавечы.
Увесь праект па мадэрнізацыі заняў два гады з моманту распрацоўкі дакументацыі і кансультацый, перамоваў з партнёрамі да запуску шкла. Праца печы была спыненая ў апошняй дэкадзе ліпеня, у першай дэкадзе верасня ізноў прыступілі да выпуску тары.
На прадпрыемстве тры тэхналагічныя лініі: дзве 10-секцыйныя, адна 8-секцыйныя, якая таксама мадэрнізуецца. Планы па яе запуску намечаны на 2021 год, што дасць магчымасць выпускаць шкляныя бутэлькі па новай тэхналогіі.
"Шкло - самая лепшая і экалагічная ўпакоўка. Карычневы колер шкла - найбольш аптымальны для разліву піва. Ён дазваляе бурштынавыя напою больш захоўваць свае смакавыя якасці і іншыя характарыстыкі, не адбываецца акісленне прадукту. Яно захоўвае такія паказчыкі, як адразу пасля разліву", - распавяла надзея Дубавец.
Прадпрыемства "БелСтеклоПром" з'яўляецца рэзідэнтам свабоднай эканамічнай зоны "Гомель-Ратон" і спецыялізуецца на вытворчасці шкляной бутэлькі ў прэміум-сегменце. Пры вытворчасці тары выкарыстоўваюцца выключна высакаякаснае сыравіну і сучасныя тэхналогіі. "БелСтеклоПром" валодае значным вытворчым патэнцыялам. У тэхналагічным працэсе задзейнічана абсталяванне з Германіі, Італіі і ЗША.
"БелСтеклоПром" у асноўным арыентавана на вытворцаў піва як унутры Беларусі, так і за яе межамі. У ліку пастаянных імпарцёраў - вядучыя піваварныя кампаніі Нямеччыны, Украіны, Чэхіі, Польшчы, Фінляндыі, Літвы і Эстоніі. Самая далёкая кропка экспартных паставак - Туркменістан. Да пандэміі короновируса на экспарт сыходзіла каля 37%, у сувязі з прынятымі асобнымі краінамі карантыннымі мерамі адгрузкі скараціліся практычна ўдвая. У планах прадпрыемства не толькі вярнуцца на ранейшы ўзровень экспарту, але і павысіць яго.
Крыніца фота БЕЛТА